HEP ODS sklopio ugovor vrijedan 286 milijuna eura

Freepik.com
Dalekovod, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Hrvatska elektroprivreda – Operator distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS) sklopio je ugovor vrijednosti 286 milijuna eura za projekt „Modernizacija hrvatske distribucijske elektroenergetske mreže“.

156 milijuna eura od ugovorenog iznosa bespovratna su sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), objavljeno je na službenoj stranici ove kompanije.

Ugovor je sredinom veljače sklopljen između ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i HEP – Operator distribucijskog sustava d.o.o.

„Projekt u vrijednosti od 286 milijuna eura od kojih su 156 milijuna eura bespovratna sredstva iz NPOO-a, obuhvaća financiranje modernizacije i digitalizacije elektroenergetskog sustava koji će na najučinkovitiji i stabilan način moći prihvatiti sve veću količinu električne energije iz obnovljivih izvora“, priopćeno je iz tvrtke.

HEP ODS provedbom projekta planira ulaganje u modernizaciju dalekovoda i pripadajuće infrastrukture unutar Natura 2000 područja te zamjenu postojećih i izgradnju novih dionica podmorskih kabela u distribucijskoj mreži za napajanje otoka.

Projekt uključuje proširenje napredne mreže na područja s razvojnim posebnostima kao što su otoci i mjesta s malim brojem korisnika, trenutačno udaljena od mreže“, objavljeno je na službenoj stranici. Trajanje provedbe projekta je do 30. lipnja 2026. godine.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari