Dalekovod Grupa s gubitkom, ali i 20 posto većim poslovnim prihodima

pixabay.com
Dalekovod, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Neto gubitak Dalekovod Grupe iznosio je u 2023. godini 3,8 milijuna eura, dok su poslovni prihodi iznosili 168 milijuna eura i veći su za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavljeno je u financijskom izvješću ove tvrtke. U 2022. ostvarili su neto dobit od 745 tisuća eura. 

Normalizirana EBITDA grupe u 2023. iznosi 7,8 milijuna eura i veća je za 1,7 milijuna eura u odnosu na godinu ranije, prenosi Hina. Rezultati su, navodi se, očekivani nastavak trenda rasta koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine.

Dalekovod grupa dodatno je ojačala poziciju na tradicionalnim tržištima Švedske, Norveške, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srednjeg Istoka, ali i na domaćem tržištu“, stoji u financijskom izvješću.

Smatraju i da će buduće poslovanje potaknuti i snažniji ulazak na nova tržišta, poput Njemačke, gdje su uspješno završeni prvi projekti.

Pozitivnim rezultatima Grupe, ističe se, najviše doprinosi dinamika realizacije, visoka razina ugovorenih poslova te povećana efikasnost na projektima, a nastavak ovakvih pozitivnih trendova očekuje se i u narednom razdoblju.

Predsjednik Uprave Dalekovoda Tomislav Rosandić naglašava kako poslovni rezultati potvrđuju da je Dalekovod Grupa u fazi stabilnog i održivog rasta.

“Osim samih brojčanih pokazatelja posebno nas ohrabruju i najavljena značajna ulaganja u revitalizaciju energetske i željezničke infrastrukture u cijeloj Europi kroz naredno desetljeće. U godinu u kojoj Dalekovod slavi 75 godina neprekinutog poslovanja, ulazimo optimistični i spremno dočekujemo sve sljedeće projekte na inozemnim, a posebno na domaćem tržištu, koje također ulazi u fazu intenzivnih ulaganja u razvoj infrastrukture“, istaknuo je Rosandić. 

Dalekovod grupa, je sa zadnjim danom 2023. imala “Knjigu ugovora” u iznosu većem od 281 milijuna eura. 

Dalekovod d.d. je tvrtka koja pruža usluge inženjeringa, proizvodnje i izgradnje, specijalizirana za izvođenje ugovora po sistemu “ključ u ruke” u područjima elektroenergetskih objekata, posebice dalekovoda od 0,4 do 1000 kV, transformatorskih stanica svih tipova, zračnih, podzemnih i podvodnih kabela, telekomunikacijskih objekata, svih vrsta mreža i antena, izrade i ugradnje svih metalnih dijelova za prometnice, cestovnu rasvjetu, zaštitne ograde i signalizaciju u prometu, rasvjete tunela te elektrifikacije željezničkih pruga i tramvaja u gradovima.

Grupaciju čine Dalekovod d.d., Dalekovod Projekt, Dalekovod MK, Dalekovod OSO te podružnice u svijetu.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari