Tvrtka Dalekovod završila milijunski projekt u Švedskoj

Pixabay.com
Dalekovod, Foto: Pixabay.com

Hrvatska tvrtka Dalekovod d.d. u Švedskoj je završila projekat zamjene dalekovoda Barsebäck-Sege, koju je naručila nacionalna energetska kompanija Svenske Kraftnät, a dodijeljena mu je i tamošnja nagrada za doprinos zaštiti okoliša i održavanja zdravlja i sigurnosti na radu, priopćeno je iz ove tvrtke.

Riječ je o radovima na dalekovodu u dužini 28 kilometar,a tijekom kojih je u 52 dana uklonjeno 78 stupova, izgrađeni su novi temelji, sastavljeni i podignuti novi stupovi i obavljeni elektromontertski radovi.

„Teren je vraćen u prvobitno stanje, s naglaskom na zaštitu okoliša, biljaka i životinja. Na projektu je radilo sto inženjera i građevinara te stručnjaka za zaštitu na radu i montera“, priopćeno je iz tvrtke.

O radu Dalekovoda d.d. na skandinavskom tržištu govori i nedavno priznanje za izuzetne napore u području sigurnosti u energetici, u sklopu godišnjeg Health&Safety Summita u organizaciji Svenske Kraftnäta.

Nagrada je ove godine dodijeljena prvi puta, a Dalekovodu je pripala zahvaljujući besprijekornom upravljanju projektom rekonstrukcije četiriju 400-kilovoltnih i jednog 200-kilovoltnog voda oko nove trafostanice.

U Dalekovodu ističu perspektivu skandinavskog i njemačkog tržišta, gdje se u idućih deset do15 godina planiraju ulaganja u energetsku infrastrukturu vrijedna više desetaka milijardi eura.

U više od 65 godina svog postojanja tvrtka je radila u više od 80 zemalja diljem svijeta.

Početkom listopada, i norveški Statnett, kompanija za prijenos električne energije, nakon evaluacijskog procesa, poslala je obavijest o odabiru ponude i namjeri potpisa ugovora s kompanijom Dalekovod d.d. prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda na dionici Skaidi – Hyggevatn u ukupnoj dužini 54 km, objavljeno je na službenoj stranici tvrtke.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari