Hrvatska postaje osma europska zemlja u kojoj će se moći plaćati Viberom

Foto: Alok Sharma/Pexels

Rakuten Viber u četvrtak je najavio da će mogućnost plaćanja putem Vibera biti službeno dostupna svim korisnicima u Hrvatskoj u najnovijoj verziji aplikacije.

S ovom novom funkcijom plaćanja, navode u priopćenju, platforma nastavlja svoje putovanje prema postizanju statusa super-aplikacije pružanjem brzih i besplatnih prijenosa novca u stvarnom vremenu između korisničkih računa.

Hrvatska će time postati osma europska zemlja u kojoj će biti implemenirano rješenje za plaćanje – dosad je ta mogućnost bila dostupna u Njemačkoj, Grčkoj, Cipru, Slovačkoj, Litvi, Sloveniji i Estoniji, a u planu je i proširenje na više zemalja i veći broj valuta.

Mobilni novčanici se kreiraju u manje od minute uz registraciju koja zahtijeva osnovne podatke o korisniku. Ta registracija omogućuje transakcije do 120 eura, dok uz dodatnu provjeru iznos može rasti do 4.500 eura.

Korisnik može poslati novac sa svog novčanika na drugi račun, čak i ako primatelj još nema Viber novčanik.

Kako bi bio u mogućnosti pružiti licencirane usluge plaćanja u prvih osam tržišta, Viber je sklopio partnerstvo s Rapydom, globalnom tvrtkom za fintech usluge. Rapyd integrira svoje usluge za obradu plaćanja izravno u Viber aplikaciju čime omogućuje plaćanja unutar aplikacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari