Plaćanje cestarine na HAC-ovim dionicama moguće i Telepass uređajem

pixabay.com
Autoput, Slavonija; arhiv Foto: Pixabay.com

Od petka, 14. srpnja, na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) cestarinu je moguće plaćati i putem Telepass uređaja, a korisnici koji imaju Telepass uređaj, cestarinu će plaćati na isti način kao i korisnici ENC-a, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Hrvatske autoceste i Telepass, kao vodeća talijanska tvrtka u integriranoj mobilnosti, uspostavile su suradnju u području primjene Europske elektroničke naplate cestarine (EENC) za sve skupine vozila, prenosi Hina.

Plaćanje cestarine Telepass uređajem za osobna vozila dostupno je u pet europskih zemalja – Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj te od sada i u Hrvatskoj, dok je za teretna vozila usluga plaćanja Telepass uređajem dostupna u 15 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Cilj europske elektroničke naplate cestarine je omogućiti korisnicima pristup europskoj mreži autocesta pod naplatom cestarine s jednim ugovorom i jednim uređajem te im na taj način olakšati putovanje.

Hrvatske autoceste u suradnjom s Telepassom omogućile su korisnicima koji dolaze u Hrvatsku, prenosi Hina, jednostavniji i brži prolazak do destinacije, zaključuje se u priopćenju.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari