Grupacija FEAL gradi novi proizvodni pogon u Karlovcu

Image by Michal Jarmoluk from Pixabay

Kompanija FEAL iz Širokog Brijega otvorila je u tome gradu 14 milijuna eura vrijedne nove pogone za prešanje i obradu aluminija te proizvodnju dijelova u raznim industrijskim granama, a za sljedeću su godinu najavili i otvaranje nove tvornice u Karlovcu.

Po priopćenju iz FEAL-a koje prenosi Hina, u novim pogonima nedaleko središta kompanije u Širokom Brijegu ugrađena je nova linija za prešanje visoke snage 3.500 tona. Novi pogoni namijenjeni su najvećim dijelom industrijskom asortimanu proizvoda.

Radi se o šestoj liniji za prešanje profila unutar tvrtke FEAL, čijim puštanjem u rad se kapacitet proizvodnje raznih aluminijskih profila i proizvoda povećava za dodatnih 15.000 tona godišnje.

U nove pogone investirano je 28 milijuna maraka (14 milijuna eura), a u punom kapacitetu proizvodnje bit će angažirano 50 radnika.

U Hrvatskoj je trenutačno u tijeku izgradnja posve novog proizvodnog pogona u Karlovcu. U toj će se tvornici, dodali su u priopćenju, od idućeg ljeta nalaziti pogoni za prešanje, plastificiranje i strojnu obradu građevinskih profila za potrebe tržišta Hrvatske i šire.

Grupacija širokobriješki FEAL, koji svoje pogone i urede ima u više europskih zemalja, dugi niz godina je jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini. Većinu svojih proizvoda plasiraju na tržište Europske unije, posebno Njemačke, Austrije i Švicarske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari