Američka tvrtka Jabil u Osijeku gradi veliki centar izvrsnosti za proizvodnju

Foto: Rodolfo Quirós/Pexels

Investicija koju će u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin realizirati američka tvrtka Jabil bit će poticaj za buduća ulaganja, i to ne samo iz SAD-a, nego i za druge oblike suradnje s američkim ulagačima i institucijama, istaknuto je u četvrtak na sastanku čelnika Osječko-baranjske županije i grada Osijeka s izaslanstvom Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Otpravnik poslova američkog Veleposlanstva Mark Fleming, piše Hina, rekao je kako vidi značajan ekonomski potencijal u osječkoj regiji te da su se u razgovoru fokusirali na povezivanje novih tehnologija s tradicionalnom ekonomijom, kao što je poljoprivreda.

“Razgovarali smo o mogućim budućim oblicima ekonomske suradnje, kao što su energetika, zdravstvena skrb i tehnologija. Vrlo smo uzbuđeni što veliki američki ulagač Jabil ovdje realizira svoju investiciju, i nadamo se da će to privući još američkih ulagača”, kazao je Fleming.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je investicija Jabila velika potpora razvojnoj strategiji, koja se ovdje provodi posljednjih godina, ali i dobrodošla ekonomska poruka za ovo područje.

“Razgovarali smo o potencijalnim novim investicijama, mogućnostima suradnje naših sveučilišta i već u rujnu će izaslanstvo Županije posjetiti Sveučilište u Indiani, ali i saveznu državu Minnesotu, gdje ćemo potpisati sporazum o suradnji s Nacionalnom gardom Minnesote, s čime je upoznato i Veleposlanstvo SAD-a”, dodao je Anušić.

Američka kompanija Jabil u ožujku je potvrdila da u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika. Jabil je osnovan 1966. godine, jedan je od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, a trenutno ima više od 250 tisuća zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari