Gradi se najmoderniji sortirni centar za Hrvatsku i Sloveniju, vrijedan desetke milijuna eura

Pexels.com
Pošiljke, Foto: Pexels.com/Tima Miroshnichenko

DPD Croatia, koja posluje u sklopu globalne Geopost grupe, započela je izgradnju najvećeg distributivnog centra pod imenom Adriatic Hub u poslovnoj zoni Bistra, u kojem će se istovremeno obrađivati paketi za Hrvatsku i Sloveniju, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke, a prenosi Hina.

Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 23 milijuna eura, dok vrijednost tehnološke investicije iznosi 10 milijuna eura“, navodi se u priopćenju tvrtke.

Izgradnja Adriatic Huba, kako su istaknuli, najveće je ulaganje u unaprjeđenje infrastrukture od osnutka DPD-a Croatia, koji ove godine slavi 20. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj.

Lokacija na kojoj je započela izgradnja novog kompleksa nalazi na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa dostave paketa u Hrvatskoj i Sloveniji.

Otvorenje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. i bit će najveći sortirni i logistički centar do sada te će se prostirati na 37.500 četvornih metara, istaknuli su iz tvrtke.

Novi kompleks bit će i prvi sortirni centar koji će u isto vrijeme obrađivati pakete za Hrvatsku i za Sloveniju. Gradi se prema najnovijim standardima Geopost grupacije, što podrazumijeva korištenje trenutno najbolje dostupne sortirne tehnologije koja će omogućiti obradu 12.000 paketa po satu.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari