Hrvatska pošta podiže plaće, ali i cijene svojih usluga

Pexels/Kindel Media
Pošta, ilustracija, Foto: Pexels/Kindel Media

Hrvatska pošta podignut će plaće svih svojih radnika, i to za 25 posto.

“U razgovoru sa socijalnim partnerima, Uprava Hrvatske pošte postigla je dogovor o povećanju plaća za sve radnike od 25 posto. Nakon što je prošle godina plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20 posto, novo povećanje odgovor je na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, kako globalno tako i lokalno”, istaknuli su u HP-u.

Naglašavaju da su u potpunosti svjesni kako je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika.

“Trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, jer stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima”, napominju.

Ukupno ulaganje u povećanja primanja zaposlenika pošte iznosit će oko 30 milijuna eura godišnje, a dio tog novca bit će namaknut povećanjem cijena usluga među kojima su slanje običnog i prioritetnog pisma te paketa unutar i izvan Hrvatske.

“Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika”, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari