Nova hrvatska banka pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci

Foto: Piqsels

Svim korisnicima u Hrvatskoj, koji su se danas pokušali ulogirati na stranicu Nove Hrvatske banke (NHB), stigla je sljedeća obavijest:

Nova hrvatska banka uspješno je pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB), čime je klijentima omogućena još veća učinkovitost te još šira dostupnost i kvaliteta financijskih usluga u 69 centara i na 655 bankomata diljem Hrvatske, prenosi Poslovni dnevnik.

Proces integracije trajao je godinu dana.

„Pravno pripajanje Nove hrvatske banke HPB-u označava odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha. Nastavljamo poslovati kao jedna, snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom te s optimizmom gledamo na naredno razdoblje. Nakon rekordnog rezultata u prošloj godini, vjerujemo kako će sinergijski učinci donijeti brojne benefite za naše klijente, dioničare i zaposlenike“, izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a.

Proizvodi i usluge banke klijentima će biti dostupne na svim lokacijama na kojima su i do sada bile ili u neposrednoj blizini, a na današnji dan, 3. srpnja 2023. sve lokacije iznimno započele su s radom u 12:00 sati. Sve kartice izdane klijentima NHB-a vrijede i dalje.

Svi HPB klijenti moći će bez naknade obaviti isplatu gotovine debitnim karticama na NHB bankomatima, isto kao što ni klijenti NHB-a za isplatu gotovine na HPB bankomatima neće plaćati naknadu. Bankomati će biti sukcesivno prilagođavani za korištenje svim klijentima integrirane banke do 7. srpnja. Na kraju procesa prilagodbe, u mreži Hrvatske poštanske banke bit će dostupno ukupno 655 bankomata.

Podsjećamo, HPB je početkom ožujka 2022. godine kupio Sberbank Hrvatsku za 71 milijuna kuna, čime je spriječena likvidacija te banke, pogođene zapadnim sankcijama Rusiji zbog čega je došlo do naglog urušavanja njezine likvidnosti. Nakon toga, banka je promijenila ime u Nova hrvatska banka i počela je poslovati u sastavu HPB grupe.

HPB je početkom travnja ove godine dobila odobrenje HNB-a za pripajanje Nove hrvatske banke, što je danas zvanično i okončano.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari