Crobexi blizu rekorda, u prvih šest mjeseci godine porasli 18,6 posto

Foto: Freepik.com

Crobex indeksi Zagrebačke burze protekloga su tjedna pali oko 0,8 posto, prekinuvši četverotjedni uspon, no unatoč tome ostvarili su snažne dobitke u lipnju, kao i u prvom polugodištu.

Hina prenosi da su Crobex indeksi Zagrebačke burze protekloga tjedna pali oko 0,8 posto, prekinuvši četverotjedni uspon, no unatoč tome ostvarili su snažne dobitke u lipnju, kao i u prvom polugodištu.

Unatoč prošlotjednom padu, oba indeksa kreću se u rangu najviših razina od 2010. godine, od kada su dostupni podaci na web stranicama ZSE.

U prvoj polovini godine, pak, ostvarili su snažan skok, oba za 18,6 posto. U samom mjesecu lipnju Crobex je ojačao za 4 posto, a Crobex10 za 5,5 posto,

Među sektorskim indeksima najviše je prošlog tjedna pao Crobexnutris, za 3,33 posto, dok je najviše porastao Crobexkonstrukt, za 6,47 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,6 milijuna eura, što je za 1,7 milijuna manje nego u tjednu ranije.

Najveći promet pritom je ostvaren dionicom Atlantske plovidbe, 546 tisuća eura, a cijena joj je pala 1,35 posto, na 58,4 eura.

Po likvidnosti je prošloga tjedna slijedila dionica Podravke, kojom je ostvareno 528 tisuća eura, a cijena joj je oslabila 2,13 posto, na 115 eura.

U fokusu investitora bile su i dionice Spana te HT-a, kojima je ostvareno po 385 tisuća eura prometa. Pritom je dionica Spana pojeftinila 1,3 posto, na 60,2 eura, a HT-a za 0,79 posto, na 25,2 eura.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari