Grad Zagreb prijavio prema EU fondovima projekt obnove vodovodne mreže

Hina
Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, Foto: Hina/Damir Senčar/siječanj 2024. godine

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, najavio je da je Grad Zagreb prijavio prema EU fondovima projekt obnove zagrebačke vodovodne mreže, odnosno Projekt Zagreb, vrijedan 323 milijuna eura.

“Riječ je o najvećem projektu u povijesti grada Zagreba te ujedno i najveći projekt koji je Grad prijavio na EU financiranje. A kao što znate, desetljećima se nije ulagalo u zagrebačku vodovodnu mrežu pa je sve gore stanje kad je riječ o gubicima vode. 25. ožujka je projekt prijavljen na EU fondove, a vrijedan je 323 milijuna eura. Dakle, on je vrijedan kao četiri sljemenske žičare. Ovo je najveći projekt u Hrvatskoj”, istaknuo je Tomašević na konferenciji za novinare.

Tomašević je rekao i da će ovim sustavom financiranja cijena vode trebala ostati ista.

Govoreći o planu Grada za bolnicu sv. Duh rekao je da Grad čeka odluku Ustavnog suda koja bi trebala pokazati da li je zakon, koji je Gradu oduzeo upravljanje imovinom, u skladu s Ustavom.

“To je naša imovina, ali ne možemo više upravljati s njom. Ni druge županije nisu potpisale te sporazume, nije ni Zagreb. Mi smo u Skupštini u listopadu uputili na Ustavni sud zahtjev za ocjenu ustavnosti. Kad predstavničko tijelo uputi ocjenu ustavnosti, Ustavni sud bi to trebao riješiti u roku od 30 dana, a to se nije dogodilo, mi smo u travnju. Dok Ustavni sud ne da pravorijek, ne mislimo potpisivati sporazum”, rekao je Tomašević.

11 Odgovora

  1. Bit će to još jedan fijasko projekt s tisuće problema koji će ići preko leđa građana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari