Europske burze prate rast Wall Streeta

Foto: Pexels

Cijene dionica na europskim su burzama u srijedu ujutro porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, a u fokusu ulagača bit će komentari čelnika središnjih banaka.

Jutros je londonski FTSE indeks ojačao 0,34 posto, na 7.486 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,55 posto, na 15.995 bodova, a pariški CAC 0,59 posto, na 7.258 bodova.

U fokusu ulagača bit će današnja panel rasprava središnjih bankara u portugalskom gradu Sintra u kojoj će, među ostalim, sudjelovati predsjednik američkog Feda Jerome Powell i predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde.

Posljednje poruke iz tih banaka najavljuju daljnje povećanje kamatnih stopa kako bi se suzbila inflacija, koja se i dalje kreće znatno iznad ciljanih razina.

I na većini azijskih burzi cijene su dionica porasle. MSCI indeks azijsko-pacifičke regije, bez Japana, bio je oko 9,30 sati u plusu 0,2 posto.

Pritom je japanski Nikkei indeks skočio 2 posto, dok su cijene dionica u Šangaju, Hong Kongu i Australiji porasle između 0,1 i 1,1 posto. U Južnoj Koreji su, pak, pale 0,7 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari