Dobar ponedjeljak na njujorškoj burzi

Foto: Unsplash.com

S&P 500 i Nasdaq u ponedjeljak su porasli na najviše unutardnevne zaključne razine od travnja 2022. Vrijednost Nasdaq indeksa porasla je za 1,53 posto, dok je S&P 500 porastao za 0,93 i ukupno 21 posto u odnosu na najniže vrijednosti iz listopada prošle godine.

Industrijski Dow Jones indeks ojačao je 0,56 posto.

Rast vrijednosti burzovnih indeksa potaknut je rastom glavnih tržišta Amazona, Applea i Tesle, javlja Reuters.

Vrijednost dionice Tesle porasla je za 2,2 posto, bilježeći kontinuirani rast u 12 uzastopnih sesija, što je rekord za tvrtku električnih automobila.

Dionice tvrtki Apple i Microsoft ojačale su u ponedjeljak za oko 1,5 posto, a od početka godine za 41, odnosno 38 posto. Analitičari kažu kako su ulagači postali samopouzdaniji i da je to dobar znak, iako još nisu potpuno zaboravili najniže vrijednosti dionica u listopadu.

Od 11 sektorskih indeksa unutar S&P 500, njih osam je ojačalo, prvenstveno sektor informacijskih tehnologija za 2,07 posto.

Očekuje se da će indeks potrošačkih cijena Ministarstva rada kasnije u utorak pokazati da je inflacija blago usporila u svibnju, a utorak je prvi dan sastanka FED-a.

Ulagači očekuju da će američka središnja banka zadržati trenutne kamatne stope. 76 posto trgovaca smatra kako FED neće objaviti novo povećanje kamata u srijedu, dok se šanse za novo povećanje kamata u srpnju procjenjuju na 71 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari