Enikon Aerospace širi proizvodnju u Vukovaru i zapošljava 100 novih djelatnika

Pixabay.com
Zrakoplovi, ilustracija Foto: Pixabay.com

Enikon Aerospace, koji u Gospodarskoj zoni Vukovar proizvodi komponente interijera putničkih i poslovnih zrakoplova, najavio je u petak proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih 100 djelatnika.

“U 90 posto Airbusovih aviona su dijelovi koji su prošli kroz proizvodni proces naše tvrtke. U Vukovaru ćemo u idućem razdoblju otvoriti najmanje dodatnih 100 radnih mjesta čime bi do sredine 2025. godine u pogonu u Vukovaru radilo oko 150 djelatnika”, rekao je direktor i vlasnik tvrtke Enikon Aerospace Marko Andrijanić.

Istaknuo je potporu i razumijevanje gradskih vlasti, prenosi Hina.

Kaže da je uoči samog početka rada tvrtke izbila pandemija koronavirusa što je srušilo promet u avioindustriji od 70 posto, ali nikada nije posumnjao u otpočinjanje proizvodnje u Vukovaru.

Enikon Aerospace danas zapošljava 500-tinjak djelatnika na proizvodnim lokacijama u Hrvatskoj, Mađarskoj i Njemačkoj, od kojih 50 radi u vukovarskom pogonu.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio je kako je tijekom pandemije koronavirusa upravo avioindustrija bila među najizloženija udarima i restrikcijama.

“Međutim, uspjeli smo i prošli testni prag te Enikon Aerospace može opstati i opstaje u Vukovaru, a danas najavljujemo novu investiciju i zapošljavanja”, rekao je Penava.

Kaže da investicije sve češće pristižu u Vukovar navodeći za primjer nedavno otvorenje trgovačkog centra u čiju je gradnju uloženo 13 milijuna eura, te otvoreno 50 radnih mjesta.

“Ne praveći razliku između radnih mjesta, uvijek stavljamo naglasak na proizvodnju i zato nam je ovo toliko bitno, jer stvaramo pozitivno ozračje za dolazak novih investitora u Vukovar”, rekao je Penava.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari