DZS: Obujam građevinskih radova na godišnjoj razini veći 6,5 posto

Pixabay.com
Gradnja, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Obujam građevinskih radova u studenom 2023. je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 6,5 posto nego u istom mjesecu 2022. godine, dok je u odnosu na listopad pao za 0,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Podaci DZS-a pokazuju i da je u studenom prošle godine obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 11,7 posto u odnosu na studeni 2022. godine, dok je obujam radova na ostalim građevinama manji za 1,4 posto.

Na mjesečnoj razini, u studenom lani u odnosu na listopad, obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 0,3 posto, dok je na ostalim građevinama manji za 0,6 posto.

U studenom lani je 61,3 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 38,7 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 54,4 posto, a na ostalim građevinama 45,6 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih jedanaest lanjskih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za pet posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 8,6 posto, a obujam radova na ostalim građevinama manji za 0,7 posto.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari