DZS: Obujam građevinskih radova 7,6 posto veći nego 2022. godine

pixabay.com
Porast građevinskih radova, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Obujam građevinskih radova u listopadu je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bio veći za 7,6 posto nego u istom mjesecu prošle godine te za 2,8 posto u odnosu na rujan ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Podaci DZS-a pokazuju i da je u listopadu obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 12 posto u odnosu na listopad 2022. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 0,9 posto.

U odnosu na rujan ove godine obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 3,7 posto, a na ostalim građevinama manji je za 1,3 posto.

U listopadu je 60,4 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 39,6 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 53,7 posto, a na ostalim građevinama 46,3 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih deset ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 4,5 posto u odnosu na prvih deset mjeseci 2022. godine. 

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama, priopćio je DZS, bio veći za 7,9 posto u odnosu na razdoblje od početka godine do kraja listopada 2022., a obujam radova na ostalim građevinama manji za jedan posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari