Dionica Nvidie nastavlja padati, Dow Jones u porastu

Foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Na Wall Streetu je u ponedjeljak S&P 500 indeks pao zbog pritiska na tehnološki sektor, dok je Dow Jones porastao, ponajprije zbog rasta cijena dionica u energetskom sektoru.

Dow Jones indeks rastao je 0,67 posto, na 39.411 bodova, dok je S&P 500 pao 0,31 posto, na 5.447 bodova, a Nasdaq 1,09 posto, na 17.496 bodova.

Pad S&P i Nasdaq indeksa posljedica je korekcije cijena dionica tehnoloških divova, posebice proizvođača čipova, na niže.

Dio ulagača odlučio je, čini se, povući dio zarade iz tog sektora nakon snažnog rasta prošloga tjedna.

Među najvećim gubitnicama našla se dionica Nvidie, čija je cijena u posljednja tri dana pala 13 posto.

Prošloga je tjedna tržišna vrijednost tog proizvođača čipova premašila 3.200 milijardi dolara, piše Hina, čime je Nvidia nakratko postala najveća svjetska kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, preskočivši Microsoft.

Cijene dionica u većini ostalih sektora su porasle, a među najvećim je dobitnicima bio energetski, zbog rasta cijena nafte posljednjih dana.

Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica blago porasle, što se pripisuje korekciji nakon pada prethodnih dana.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 6:30 sati u plusu 0,3 posto, nakon što je u posljednja tri dana izgubio 1,4 posto.

Jutros je japanski Nikkei indeks veći za 0,7 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji, Hong Kongu i Australiji porasle između 0,4 i 1 posto. U Šangaju su, pak, blago pale.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari