S&P 500 pao s rekordnih razina, Dow Jones porastao

Burze, Foto: Alesia Kozik/Pexels

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks pao s rekordne razine zbog pada cijena dionica tehnoloških kompanija, dok je, zahvaljujući rastu energetskog sektora, Dow Jones porastao.

Dow Jones indeks rastao je 0,77 posto, na 39.134 boda, no S&P 500 je pao je 0,25 posto, na 5.473 boda, a Nasdaq 0,79 posto, na 17.721 bod.

Na samom početku jučerašnjeg trgovanja nastavljen je višednevni rast cijena dionica tehnoloških kompanija, pa se S&P 500, po prvi put u povijesti, probio iznad razine od 5.500 bodova.

No, kasnije su dionice tehnoloških divova pale, prenosi Hina, pa su se i S&P 500 i Nasdaq indeks do kraja dana spustili s rekordnih razina.

Među ostalim, cijena dionice Nvidie pala je 3,5 posto.

I dok je tehnološki sektor jučer pao, cijene dionica u energetskom sektoru porasle su, zbog rasta cijena nafte posljednjih dana, oko 1,9 posto.

Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale, ponajviše u tehnološkom sektoru, kao i na Wall Streetu dan ranije.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u sedam sati u minusu 0,6 posto, no i dalje je na putu tjednog dobitka od oko jedan posto.

Jutros je japanski Nikkei indeks pao 0,1 posto, a cijene dionica u Šangaju, Južnoj Koreji i Hong Kongu između 0,2 i 1,7 posto. U Australiji su, pak, blago porasle.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari