Češka tvrtka gradi dvije solarne elektrane u Hrvatskoj

Foto: Pexels/Michael

Češka tvrtka specijalizirana za ulaganja u obnovljivu energiju Woodburn Capital Partners izgradit će solarnu elektranu kapaciteta 10 megavata (MW) u Brdovcu pokraj Zagreba i elektranu kapaciteta 3 MW u Stankovcima u Zadarskoj županiji, priopćili su u utorak iz te tvrtke.

Hina navodi kako će se početak radova na budućim postrojenjima za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora obilježiti polaganjem kamena temeljaca 11. i 12. srpnja ove godine.

Menadžment tvrtke, navodi se, aktivno radi na sklapanju dugoročnih ugovora o otkupu električne energije s velikim korporacijama u regiji za oba projekta.

Načelnik Općine Brdovec Alen Prelec pozdravio je izgradnju elektrane na obnovljive izvore energije istaknuvši da njihova poslovna zona privlači sve više velikih korporativnih i industrijskih partnera poput Plive i Pfizera te da su i sve veća očekivanja prema kojima bi dostupna infrastruktura trebala uključivati i obnovljive izvore energije.

Voditelj razvoja tvrtke Woodburn Capital Partners Mirko Meděnica objasnio je filozofiju na kojoj se temelji njihov pristup ulaganjima u obnovljivu energiju istaknuvši da su za razliku od brojnih drugih aktera na tržištu obnovljive energije oni prihvatili pristup vertikalne integracije, od pronalaženja lokacija, nabavljanja svih potrebnih dozvola i usklađivanja s regulatornim zahtjevima, do pronalaženja budućih potpisnika PPA ugovora, izgradnje elektrana i upravljanja njihovim poslovanjem.

Tvrtka Woodburn već je realizirala pet sličnih projekata, a do danas je uložila više od 75 milijuna eura u projekte na biomasu i sunčevu energiju.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari