Končar-Inženjering napravio važan iskorak na švedsko tržište

Foto: Pexels/Pixabay

Tvrtka Končar – Inženjering (KET) potpisala je dva nova ugovora sa Svenska Kraftnät (SVK), švedskim operatorom prijenosnog sustava, čime ukupna vrijednost ugovorenih poslova KET-a na švedskom tržištu iznosi više od 20 milijuna eura.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom u ponedjeljak, KET će biti angažiran na projektima proširenja 220 kilovoltne (kV) transformatorske stanice Linnvasselv i rekonstrukcije primarne opreme, te sustava zaštite i upravljanja na sedam transformatorskih stanica od 220 kV u blizini Stockholma, prenosi Hina.

Opseg poslova uključuje usluge inženjeringa po načelu “ključ u ruke”, točnije vođenje projekta, projektiranje, isporuku i ugradnju primarne opreme, sustave upravljanja i zaštite, funkcionalna ispitivanja kompletnog postrojenja te puštanje u pogon.

Član Uprave Končar – Inženjeringa Ivan Tomšić podsjeća kako je, nakon dugogodišnjeg pretkvalifikacijskog postupka kod švedskih kupaca i vrlo intenzivnih prodajnih aktivnosti, KET prošle godine, po prvi put u svojoj povijesti, ugovorio dva posla po načelu “ključ u ruke“ za Svenska Kraftnät (SVK), švedskog operatora prijenosnog sustava, i za Vattenfall Eldsitribution, operatora distribucijskog sustava.

Riječ je, pojašnjava, o složenim projektima revitalizacije visokonaponske transformatorske stanice Finnslätten, odnosno zamjene sustava zaštite i upravljanja na četiri 400 kV i 220 kV transformatorske stanice, a koji su u visokom stupnju realizacije.

Iz Končara navode i kako je, zbog vrlo snažne konkurencije i tržišnih zahtjeva za visokom kvalitetom isporučenih proizvoda i usluga, tržište Švedske prepoznato kao jedno od najzahtjevnijih na području Europe te je kao takvo i od izuzetnog strateškog značaja za Končar.

Predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak ističe kako je širenje poslovanja na tržištu Švedske od strateškog značaja za Končar, a time i hrvatsku industriju.

“Uskoro planiramo proširenje lokalnog ureda KET-a na tom tržištu i angažman dodatnih kapaciteta, kako za prodaju, tako i realizaciju poslova, primjenjujući pritom nove modele primjerene zahtjevima i okolnostima izazovnog švedskog tržišta. Ovime KET, ali i ostala društva Končara već prisutna na švedskom tržištu, još jednom dodatno potvrđuju da Končar, kao regionalni lider, zaista jest u samom vrhu europske elektroenergetske industrije“, izjavio je Kolak.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari