Bugatti Rimac u Bologni otvara centar za istraživanje i razvoj

Foto: Promo

Proizvođač hiperautomobila Bugatti Rimac širi poslovanje u Europi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Bologni, priopćeno je u petak iz te kompanije.

Gotovo godinu dana nakon što je otvorila dizajnerski i inženjerski centar u Berlinu, kompanija će se proširiti u još jedno središte automobilske stručnosti i tehničke izvrsnosti otvaranjem novog Bugatti Rimac razvojno-istraživačkog ureda u Bologni, navedeno je u priopćenju.

Novi će centar približiti kompaniju Bugatti Rimac njezinim istaknutim partnerima i dobavljačima, i tako joj omogućiti pružanje brze i responzivne podrške tamo gdje je to potrebno, te će biti i podrška sjedištu kompanije u Zagrebu.

U njemu će raditi do 50 zaposlenika, zajedno s hrvatskim timom.

Talijanski tim će pritom biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo.

Novi će centar ne samo pridonijeti formiranju budućnosti kompanije, već i odati priznanje Bugattijevoj slavnoj prošlosti. U sklopu novog pogona bit će tako otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela tog brenda iz prošlosti.

Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

Voditelji poslovanja biti će generalni direktori Filippo D’Adamo i Roberto Rotundo. Informacije o zapošljavanju bit će dostupne u dogledno vrijeme.

“Od našeg osnutka u studenom 2021. godine Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća, što je vidljivo i iz našeg kontinuiranog razvoja. Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu: u sjevernoj Italiji, u kojoj postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta”, izjavio je Emilio Scervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari