Rimac Technology sklopio partnerstvo s kineskom tvrtkom EVE Energy

pixabay.com
Litijumska baterija, ilustracija Foto: Pixabay.com

Rimac Technology, hrvatski pružatelj automobilskih tehnoloških rješenja za globalne proizvođače originalne opreme, sklopio je partnerstvo s kineskom tvrtkom EVE Energy, vodećim proizvođačem litijevih baterija i pionirom 46xx formata cilindričnih ćelija.

Ovo partnerstvo službeno je dogovoreno tijekom događaja IAA Mobility u Muenchenu, a njime će dvije tvrtke udružiti snage u proizvodnji baterijskih ćelija u Europi od 2027. godine.

Riječ je o sporazumu, navode u priopćenju, koji će odgovoriti na hitnu potrebu za održivim energetskim rješenjima i ojačati lokalni europski opskrbni lanac.

EVE će se usredotočiti na proizvodnju ćelija, a Rimac Technology na razvoj i proizvodnju velikih količina baterijskog modula i paketne platforme koja koristi te ćelije.

Jedna od ključnih prednosti 46xx cilindričnih ćelija leži u njihovoj usklađenosti s evoluirajućim propisima koji se odnose na širenje topline jer je cilindrični format pogodan za optimalno upravljanje toplinom što je ključno za sigurnost i pouzdanost električnih vozila.

“EVE Energy jedan je od najvećih proizvođača primarnih litijevih baterija u svijetu i ovom partnerstvu donosi mnogo iskustva u tehnologiji baterijskih ćelija. Njegova predanost unapređenju rješenja za litijske baterije savršeno je usklađena s našom vizijom transformacije sektora električnih vozila i pohrane energije. Oduševljeni smo što možemo najaviti ovu suradnju koja osigurava dugoročnog pouzdanog partnera za našu platformu 46XX”, istaknuo je Mate Rimac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari