Rimac i Mack Grupa grade hrvatsku zonu u slavnom Europa-parku

Foto: Press

Europa-park, najveći njemački tematski park, dobit će novi dio posvećen Hrvatskoj, čija je izgradnja u četvrtak najavljena na konferenciji održanoj u gradu Hvaru.

U revolucionarnom proširenju, koje će odati počast duhu inovacije i poduzetništva, surađivat će Bugatti-Rimac, a otvaranje novog područja parka u gradu Rustu predviđeno je 2024. godinu.

Nova zona Europa-Parka odaje počast i izumitelju porijeklom iz Hrvatske, Nikoli Tesli. Mate Rimac navodi Teslu kao jednu od svojih velikih inspiracija za istraživanje upotrebe elektromotora i baterija u sportskim automobilima.

Središnja točka ove suradnje bit će otkrivanje atrakcije “Voltron Nevera powered by Rimac”. Riječ je o prvom velikom rollercoasteru u tom parku u posljednjih 12 godina i predstavljat će jednu od najnaprednijih atrakcija u Europskim zabavnim parkovima.

Voltron Nevera (Foto: Press)

Grad Hvar, navodi se u priopćenju, odigrao je ključnu ulogu u ovoj suradnji, kao jedna od regija koje su inspirirale MACK One – pokretačku snagu iza jedinstvenih ideja unutar Mack grupacije. Osim što je snažno utjecao na razvoj novog područja Europa-Parka s temom Hrvatske, grad Hvar je posljednja dva tjedna bio sjedište Rimac Nevere, koja je predstavljena posjetiteljima otoka, kao i klijentima koji ljetuju u blizini.

“Od samih početaka Rimac Grupe naš hrvatski identitet je u središtu poslovanja. Sjedište Rimac Group uvijek će biti u Hrvatskoj i mnogo toga što radimo inspirirano je ovom zemljom. Čast nam je što smo predstavljeni na tako značajan način u Europa-Parku i uzbuđeni smo se predstaviti posjetiteljima iz cijelog svijeta. Voltron Nevera vožnja samo je prvi korak u našem partnerstvu, a kako budemo dalje rasli, tako će rasti i naš odnos s Mack grupom”, istaknuo je Mate Rimac.

Mate Rimac i Michael Mack (Foto: Press)

“Suradnja naše dvije grupe je savršen spoj. Za to ne može postojati nitko bolji od Mate Rimca i njegovog tima, jer je tvrtka 100 posto autentična. Zato se posebno veselimo zajedničkoj suradnji. Ova suradnja također okuplja mlade generacije koje razmišljaju izvan okvira. Spajaju nas poduzetnički duh, strast za ubrzanjem i adrenalinom i poseban odnos s Hrvatskom. Moja supruga Miriam porijeklom je iz Hrvatske i ovdje sam mogao upoznati mnogo sjajnih ljudi. Dala nam je puno inspiracije za realizaciju nove hrvatske tematike. Činjenica da je naš novi partner za suradnju sada također iz Hrvatske čini me jako ponosnim”, istaknuo je Michael Mack, sin osnivača Europa-Parka Rolanda Macka i CEO Mack grupe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari