Rimac investirao u start-up iz Bosne i Hercegovine

pixabay.com
Fitness, ilustracija Foto: Pixabay.com

Rolla, tehnološki start-up iz Bosne i Hercegovine (BiH) koji je osnovao poduzetnik Igor Krezić, prikupila je 6,3 miliona eura u početnoj rundi finansiranja koja se smatra jednom od najvećih početnih rundi u fitness tehnologiji na ovim područjima.

Rolla je gamificirana fitness platforma, trenutno u beta verziji, za trkače ili vozače dvotočkaša s pedalama, a omogućava i vježbanje u virtualnom svijetu, slično aplikacijama za vježbanje bicikla u zatvorenom prostoru kao što su Zwift ili TrainerRoad.

Rundu financiranja su vodili poduzetnici – Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor Rimac grupe, i Hellen’s Rock, porodična kancelarija Sache Dragića (osnivača Superbet grupe), prenosi biznisinfo.ba.

“Dva faktora, koja su me dovela do toga da budem dio Rolle, jesu Igor Krezić kao prvi i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedok sam koja je poduzetnička čuda Igor stvorio u prošlosti, koja su još impresivnija s obzirom na to gdje su i pod kojim okolnostima nastala. U isto vrijeme, čvrsto vjerujem da će zdrav način života vođen podacima postati sve važniji za ljude širom svijeta. Vidim i nedostatak odgovarajućeg sveobuhvatnog rješenja za pomoć ljudima da žive ovako zdravim načinom života. Siguran sam da su Igor i njegov tim na putu da upravo to isporuče”, kazao je Rimac.

Mate Rimac osnivač je kompanije Greyp Bikes koju je kupio Porsche, ali svakako je poznatiji sa Neverom – elektičnim hyperautomobilom iz Bugatti Rimac Group, sa svojom najvišom brzinom od nevjerovatnih 412 km/h.

8 Odgovora

  1. I ja ulazem u Bosnu i Hercegovinu sa Peglica Group koju je kupio Fico. Nevera se moze sakrit!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari