Labena Ventures: Hrvatski “Synergotron” u TopTen selekciji

L.Barić
Synergotron uređaj; Foto: L.Barić/financije.hr

Prvi regionalni akcelerator u području medicine, biotehnologije, farmacije i zdravstva, koji omogućuje pristup investicijama od 100 milijuna eura, Labena Ventures iz Ljubljane, odabrao je svojih deset najboljih finalista.

Od 120 ideja i projekata, posebna komisija Labena Ventures odabrala je njih 40 koji su imali priliku sudjelovati na Bootcamp radionici u Ljubljani, početkom lipnja. Nakon toga, krug se sveo na njih deset, koji idu u dalje programe mentorstva i edukacije, na putu do investicije.

Među TopTen je i “Synergotron” iz Zagreba, deep-tech tvrtka, koju vodi doktor znanosti Domagoj Prebeg, uz tehnički tim kojeg čine doktor znanosti Emil Barić, inženjer strojarstva, magistar Milan Kordić, inženjer elektrotehnike i magistar Ognjen Pavićević, inženjer kemije.

“Synergotron” tim: (s lijeva na desno): Ognjen Pavićević, Domagoj Prebeg, Milan Kordić, Emil Barić (foto: financije.hr)

Kreirali su uređaj temeljen na inovativnom sustavu hibridne hladne plazme, za koji je pokrenut i proces patentiranja, kako u Europi tako i u Americi. Prebeg kaže da je Labena Ventures za inovacije i inovatore veoma značajna, jer korak od inovacije do tržišta možda je i najzahtjevniji.

“Tehnologija je inovativna i primjenjiva u raznim područjima, omogućava obavljanje tretmana u kućnim uvjetima, pomaže kod smanjenja akutnih i kroničnih bolova, dezinfekciju i lakše zacjeljivanje. Potpuno neivnazivna i, naravno, u procesu patentiranja”, ističe Prebeg.

Prototipni uređaji, kaže, dobili su dobre ocjene profesionalnih i privatnih korisnika, koji su ih imali priliku testirati, pogotovo kod rehabilitacije sportskih ozljeda. Ideja je bila, kaže Prebeg, da u skladu sa novim zdravstvenim trendovima, ponude uređaj, dostupan svima.

“Synergotron” u Ljubljani, Labena Ventures, lipanj 2023.; foto: Labena Ventures boot camp

“Upravo ova ideja – ideja proaktivne, kvalitetnije i dostupnije zaštite svih građana na prirodnoj bazi – jest temelj rada Synergotron tima, i novonastalog koncepta, portabilnog self-care uređaja. Posebno smo ponosni na to da je naš inovativni sustav „zelen“ odnosno potpuno siguran za okoliš i prirodu”, kaže Prebeg.

“Danas, kad je sinergija znanosti i prirode, u svrhu očuvanja ljudskog zdravlja, potrebnija nego ikad prije, Synergotron hibridni sustav hladne plazme je nov, neinvazivni i učinkovit terapijski sustav koji omogućava simultanu i sinergijsku primjenu hladne plazme, svjetlosti, elektromagnetnih polja, mikro-struja, mikro-vibracija i zvučnih valova; sve u jednom uređaju – u sinergiji”, kaže Prebeg.

Labena Ventures, dodaje, ogromna im je podrška jer, naglašava – tržište ima brojne zahtjeve, a akcelerator, osim financijske podrške, nudi i mentorstva.

“Kako voditi biznis, kako promatrati tržište, marketing, brand, PR… to su sve polja u kojima su nam Bootcamp u Ljubljani, ali i sadašnja mentorstva koja imamo, otkrili potpuno “nove svjetove”, nove vještine i načine na koje promišljamo i tek treba da promišljamo, te su ovakve prilike odličan podstrijek svim inovatorima”, kaže Prebeg podstičući startup-ove iz cijele regije da prate ovakve pozive.

Nama, kažu u Synergotronu, Labena Ventures pomaže da tehnologija na kojoj rade više od desetljeća i koja odgovara izazovima današnjeg vremena, što prije dođe do krajnjeg korisnika.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari