Zdravko Vukić izabran za potpredsjednika Europskog odbora za zaštitu podataka

Hina/Zvonimir Kuhtić
Zdravko Vukić, Foto: Hina/Zvonimir Kuhtić

Ravnatelj hrvatske Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) Zdravko Vukić izabran je za potpredsjednika Europskog odbora za zaštitu podataka (EDPB), priopćeno je iz AZOP-a.

Vukića su za potpredsjednika izabrali članovi EDPB-a na plenarnoj sjednici. Zamijenit će Aleida Wolfsena, predsjednika nizozemskog tijela za zaštitu podataka, kojemu je istekao petogodišnji mandat.

“Iznimna mi je čast što sam dobio povjerenje članova EDPB-a i što su na razini Europske unije prepoznate aktivnosti koje provodi Agencija za zaštitu osobnih podataka”, izjavio je novoizabrani potpredsjednik Europskog odbora za zaštitu podataka Vukić.

“Ovim imenovanjem Republika Hrvatska dobila je svoje mjesto u predsjedništvu neovisnog europskog tijela EDPB-a, odnosno krovne organizacije koja okuplja nacionalna tijela za zaštitu podataka zemalja Europskog gospodarskog prostora, kao i Europskog nadzornika za zaštitu podataka (EDPS)”, dodao je.

“Otkako je Zdravko Vukić imenovan ravnateljem AZOP-a 2020., Agencija za zaštitu osobnih podataka postala je poznata i po svom međunarodnom ugledu”, kazala je predsjednica Europskog odbora za zaštitu podataka Anu Talus.

EDPB predvodi predsjednica Anu Talus, prenosi Hina, povjerenica finskog tijela za zaštitu podataka koja je izabrana 25. svibnja 2023., sa zamjenicom predsjednice Irene Loizidou Nikolaidou, povjerenicom ciparskog tijela za zaštitu podataka.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari