Zaklada FIPRO i Primorsko-goranska županija financiraju komercijalizaciju inovacija

pixabay.com
Inovativne ideje, ilustracija; Foto: Pixabay.com

Zaklada za financiranje izrade prototipova (FIPRO) i Primorsko-goranska županija objavili su poziv za financiranje komercijalizacije poduzetničkih inovacijskih projekata po kojemu pojedinom prijavitelju može biti dodijeljeno najmanje sedam, a najviše 20.000 eura.

Riječ je o projektu „Komercijalizacija inovacija“ u kojemu se za inovacijske projekte s područja Primorsko-goranske županije bespovratno dodjeljuje polovica novca, dok se druga polovica dodjeljuje kao zajam bez kamata, jamaca ili hipoteke.

Hina navodi kako prijavitelj mora dokazati djelovanje inovacije, odnosno njenog inovativnog obilježja iz prijave.

Sredstva se, među ostalim, dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija, izradu ili nabavu opreme, alata i materijala, ispitivanja, usavršavanje prototipa ili postupka pružanja usluge, te pripremu za izlazak na tržište.

Razvoj projekta podliježe stručnom praćenju, prijavitelj ima pravo na stručnu pomoć osoblja Zaklade FIPRO te zaposlenika Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, a javni poziv je otvoren do 13. listopada.

Zaklada FIPRO financijski podupire male i srednje poduzetnike u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga odobravanjem bespovratnih potpora ili višegodišnjih beskamatnih zajmova. Osnivač je Sveučilište u Rijeci, a Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka su glavni podupiratelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari