Hrvatska IT kompanija Smart Sense potpisala ugovor s velikim švicarskim distributerom

Foto: Press

Smart Sense, hrvatska IT kompanija specijalizirana za razvoj IoT proizvoda i rješenja za pametne gradove, domove i industriju, napravila je velik i značajan iskorak u distribuciji svojih proizvoda koji će joj osigurati dodatno pozicioniranje na tržištu izvan Hrvatske.

Tvrtka je potpisala ugovor s velikim švicarskim distributerom, kompanijom Also International Services koja u cijeloj Europi i izvan nje kroz široku mrežu svojih partnera osigurava plasman IoT proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj.

Suradnja s Alsom podrazumijeva distribuciju Sensees mjernih stanica za praćenje kvalitete vanjskog zraka i okolišnih parametara, te My Sensees senzora kvalitete unutarnjeg zraka i to na području EU i Velike Britanije.

Foto: Press

Oba uređaja dio su Sensees sustava koji se sastoji od Clouda na kojem se prikupljaju i analiziraju podaci, te web i mobilne aplikacije kompatibilne s Android i IoS sustavom, kroz koje je mjerenjima, personaliziranim izvješćima i savjetima moguće pristupiti u stvarnom vremenu.

U sklopu suradnje s Alsom, My Sensees senzor integriran je s Also All Things Talk IoT platformom te su podaci prikupljeni senzorom dostupni korisnicima Also platforme i kroz taj kanal.

“Kako smo svojim proizvodima do sada ciljali uglavnom B2B segment, ovaj je ugovor označio zaokret u našem poslovanju i okretanje privatnim kupcima i korisnicima, ali i širenje našeg poslovanja prema novim poslovnim kupcima diljem Europe. Prisutni smo na tržištima širom svijeta kroz mrežu partnera koja uključuje velike telekome, znanstvene institucije i tehnološke korporacije i na te naše rezultate smo iznimno ponosni”, rekla je direktorica kompanije Hana Matanović.

My Sensees senzori već su dostupni širokoj mreži B2B partnera te ih koriste gradovi na javnim površinama, škole, vrtići i uredi. Kompanija je uspješne projekte provela i u drugim europskim državama među kojima su Austrija, Slovenija, Cipar, Grčka, Bugarska, ali i SAD, Ujedinjeni Arapski Emirati, Japan, Pakistan i druge svjetske države.

Smart Sense je osnovan 2013. godine s ciljem da inovacijama i složenim tehnologijama obogati svakodnevni život korisnika. Osim tehnoloških inovacija za unutarnji prostor, Smart Sense je razvio i sustav Sensees koji služi za praćenje kvalitete vanjskog zraka koji je ujedno i najprisutniji proizvod u Hrvatskoj i svijetu, a čiji su krajnji korisnici najčešće gradovi, ekološke i zdravstvene institucije.

Stanice su implementirane u brojnim hrvatskim, ali i gradovima diljem svijeta.

3 Odgovora

  1. Svaka čast ekipi na svom uloženom trudu da bi došli tu gdje jesu, ovo može biti jako dobro i za druge kompanije sa ovih prostora koje su na istom tržisštu.

  2. Zasto trazit firme iz vana ima i nasih firmi koje dobro posluju treba se to odradit sa nasim firmama sigurno postoji nasa firma koja moze odradit taj posao..ne mora se trazit vanjske firme dok neke nase zude za poslom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari