Tvrtka iz Hrvatske isporučila prvu od 18 lokomotiva za slovačko tržište

pixabay.com
Vlakovi na stajalištu, ilustracija Foto: Pixabay.com

Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj, član slovačke grupe Tatravagonka, isporučila je prvu od 18 moderniziranih lokomotiva za slovačkog državnog teretnog prijevoznika ZSSK Cargo, priopćeno je iz te kompanije, prenosi Hina.

TŽV Gredelj, u suradnji s češkom tvrtkom CZ Loko potpisao je, naime, ugovor za modernizaciju 18 lokomotiva starije serije 742 u moderne lokomotive EffiShunter 1000M za slovačkog državnog teretnog prijevoznika ZSSK Cargo u ukupnoj vrijednosti od oko 20 milijuna eura.

Ugovor uključuje mogućnost modernizacije još 20 lokomotiva.

Riječ je o složenoj i opsežnoj modernizaciji lokomotive 742, gdje će izvorni dijelovi ostati samo okvir okretnih postolja i glavni okvir. Međutim, navedeni dijelovi također prolaze kroz značajnu modernizaciju i mnoge preinake.

U pogonu Tvornice željezničkih vozila Gredelj u Zagrebu, prenosi Hina, moderniziran je glavni okvir, izrađeni su i ugrađeni svi elektro i zračni sustavi, te je provedena završna montaža i ispitivanja lokomotive.

Tvrtka CZ Loko u Jihlavi modernizirala je, pak, okretna postolja i vučne motore, te je osigurala izradu modernizacijskog paketa za spomenutu lokomotivu.

„Uspješan dovršetak prve lokomotive iz projekta obnove i modernizacije ukupno 18 lokomotiva iznova potvrđuje visoku razinu stručnosti i sposobnosti Gredeljevih radnika, te opravdava ukazano povjerenje naših kupaca. Nadamo se i priželjkujemo nove projekte u Gredelju“, poručio je u priopćenju Michal Sykora, generalni direktor Gredelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari