Za aktivnosti u ribarstvu dodijeljeno 46,2 milijuna eura

Foto: Bedis ElAcheche/Pexels

U ponedjeljak su za 23 lokalne akcijske skupine u ribarstvu (FLAG) dodijeljena rješenja u iznosu od 46,2 milijuna eura, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede, a prenosi Hina.

FLAG je lokalna akcijska skupina u ribarstvu, a rješenja su dodijelili ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik Mladen Pavić i ravnatelj Uprave za ribarstvo Ante Mišura. 

Potpora je predviđena za aktivnosti usredotočene na inovativan pristup u područjima ribarstva i akvakulture, kao i dodavanje vrijednosti proizvodima ribarstva i akvakulture.

Uz to, dio novca namijenjen je za diversifikaciju tradicionalnih ribolovnih i akvakulturnih aktivnosti, kao i za diversifikaciju samih područja.

Poticanje razvoja lokalnih zajednica ovisnih o ribarstvu i akvakulturi te jačanje teritorijalne kohezije jedan je od strateških ciljeva više od 348 milijuna eura vrijednog “Programa za ribarstvo i akvakulturu 2021.-2027. godine Republike Hrvatske”, i to kroz lokalni razvoj pod vodstvom zajednice.

“Od 23 lokalne akcijske skupine u ribarstvu kojima smo danas dodijelili 46,2 milijuna eura za provedbu lokalnih razvojnih strategija, 19 predstavljaju obalna i otočna ribarstvena područja, a po prvi put u ovom programskom razdoblju odobrene su lokalne razvojne strategije i za četiri FLAG-a iz kontinentalnih krajeva”, kazala je Vučković.

Inače, dosadašnji Operativni program za pomorstvo i ribarstvo obuhvaćao je mjere “Pripremna potpora” i “Provedba Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu”, u sklopu kojih je dodijeljeno 30,4 milijuna eura.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari