Predstavljen Fishnet, sustav koji digitalizira hrvatsko ribarstvo

pixabay.com
Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je pustilo u rad sustav Fishnet kojim će ribari, uzgajivači, riboprerađivači i drugi korisnici moći brže, lakše i jednostavnije sudjelovati u provedbi mjera potpore u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu za programsko razdoblje 2021.-2027.

Tim sustavom, piše Hina, digitalizirat će se cijeli proces provedbe potpora iz navedenog programa te će se svaka razmjena informacija i dokumentacije između korisnika i tijela u sustavu upravljanja i kontrole provedbe programa obavljati digitalno.

Korisnici će kroz Fishnet podnositi zahtjeve za potporu, isplatu, kontrolu na terenu i sve druge zahtjeve, a na isti način će dostavljati i popratnu dokumentaciju.

Također, kroz sustav će se obrađivati zahtjevi, izdavati rješenja, izvještaji kontrole na terenu i odvijati sva druga razmjena podataka i dokumentacije s korisnicima.

Digitalna dostava podataka i dokumentacije zamijenit će dosadašnju fizičku, čime će se uvelike uštediti vrijeme i novac.

Iz Ministarstva podsjećaju da su digitalizaciju provedbe potpora iz EU fondova pokrenuli u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014.-2020., kada su korisnici u okviru nekoliko mjera zahtjeve za potporu i zahtjeve za isplatu podnosili kroz sustav za prijavu potpora.

Uporaba Fishneta dijelom je počela početkom godine kada su ribari podnosili zahtjeve za potporu i popratnu dokumentaciju u okviru mjere I.9. “Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti” kroz tadašnji privremeni sustav za prijavu potpora, kao preteču sustava Fishnet.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari