YouTube dozvolio postavljanje glazbe nastale umjetnom inteligencijom

Foto: Pixabay/Pexels

YouTube će dozvoliti postavljanje glazbe nastale korištenjem umjetne inteligencije, ali uz stroga ograničenja, objavili su iz središnjice tog video i glazbenog servisa.

Ova izjava označava početak kraja višemjesečnih pregovora s predstavnicima glazbene industrije tijekom kojih su napravili i tri osnovna principa.

Prvi korak tako će biti stvaranje glazbenog inkubatora (YouTube’s Music AI Incubator) u kojem će sudjelovati skladatelji, producenti i sami izvođači, a služit će kao savjetodavno tijelo.

Uz to, sustav za zaštitu prava Content ID, koji je često nailazio na brojne kritike i prozivanja, nastavit će pružati podršku i omogućavati zaradu kreativcima i umjetnicima, pri čemu će, navodi se u priopćenju, morati evoluirati i prilagoditi se novim sadržajima i mogućnostima vezanima uz umjetnu inteligenciju.

Treći princip odnosi se na pravilnik o samom objavljivanju sadržaja. Prema novim će pravilima biti dopuštena određena “tehnička manipulacija” sadržajima, ali je i dalje od presudne važnosti spriječiti objavljivanje dezinformacija.

U ovom posljednjem, poručuju iz YouTubea, AI može biti vrlo snažno oružje.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari