Wall Street nastavlja padati, čeka se izvješće o inflaciji

pixabay.com
Burza, New York, SAD Foto: Pixabay.com

Na Wall Streetu su u srijedu najvažniji indeksi pali, dan nakon što je izvješće pokazalo da su se Amerikanci putem kreditnih kartica u drugom tromjesečju zadužili za rekordni iznos te dan uoči objave ključnog podatka o inflaciji u srpnju.

Njujorški Dow Jones indeks pao je u srijedu 191,13 bodova ili 0,54 posto, na 35.123 boda, S&P 500 spustio se 0,7 posto, na 4.467 bodova, a Nasdaq indeks za 1,2 posto na 13.718 bodova.

Najvažniji indeksi, piše Hina, nastavili su tako padati drugi dan zaredom, nakon što su već u utorak oslabili uslijed Moody’sova snižavanja rejtinga 10-ak malih i srednjih američkih banaka te upozorenjem da je stavio na razmatranje i rejting šest velikih američkih banaka.

“Tržište se jednostavno koleba, a razlog za to je nadolazeće izvješće o kretanju indeksa potrošačkih cijena”, kaže Jason Krupa, potpredsjednik za upravljanje imovinom u Lenox Advisors, dodavši da će ono dati smjernice investitorima o daljnjem kretanju Fedovih kamatnih stopa.

Njujorški Fed objavio je da je dug Amerikanaca po kreditnim karticama krajem lipnja premašio 1.000 milijardi dolara.

Predsjednik Feda u Philadelphiji Patrick Harker izjavio je da je američka središnja banka vjerojatno došla do točke da kamatne stope neće mijenjati u rujnu.

Tržišni sudionici procjenjuju da su šanse da Fed neće u rujnu podignuti kamatne stope visokih 86,5 posto. Nove smjernice trebao bi im u četvrtak dati podatak o inflaciji u SAD-u u srpnju mjerenoj potrošačkim cijenama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari