ZSE: U fokusu dionice kompanija sa solidnim polugodišnjim rezultatima

pixabay.com
Burza, ilustracija Foto: Pixabay.com

Na Zagrebačkoj burzi očekuje se u ponedjeljak mirno trgovanje, bez većih oscilacija Crobexa, nakon njihove snažne prošlotjedne izvedbe, dok bi u fokusu investitora i dalje trebala biti izdanja onih kompanija koje su nedavno izvijestile o solidnim poslovnim rezultatima.

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks porastao je prošli tjedan 2,36 posto, na 2.453 boda, a Crobex10 za 2,64 posto, na 1.445 bodova. Oba indeksa tako su sada na novim najvišim razinama od 2010. godine, od kada su dostupni podaci na web stranici Zagrebačke burze.

Nastavili su tako snažan rast i na početku kolovoza, nakon što su i u srpnju imali znatne dobitke – Crobex od 2,5 posto, a Crobex10 čak 3,2 posto, ponajviše pod utjecajem solidnih poslovnih rezultata kompanija za prvo polugodište.

Među sektorskim indeksima, najviše je na dobitku bio Crobexnutris, za 2,75 posto, dok je najviše pala Crobexindustrija, za 1,18 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je čak 8,7 milijuna eura, što je za 2,5 milijuna više nego u tjednu ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Zagrebačke banke, kojom je ostvarno gotovo 1,6 milijuna eura promea. Cijena joj je skočila za 13,33 posto, na rekordnih 13,6 eura. Uz dionicu Lošinjske plovidbe, koja je također poskupjela za 13,33 posto, bila je i najveća tjedna dobitnica.

Po likvidnosti slijedi dionica Podravke, s prometom od 1,37 milijuna eura, a poskupjela je 7,5 posto, na 129 eura, također rekordnu razinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari