Volvo Cars seli proizvodnju električnih vozila u Belgiju

https://www.volvocars.com/hr/cars/ex30-electric/
Volvo EX30, Preuzeto s www.volvocars.com

Švedski Volvo Cars prebacit će proizvodnju električnih vozila iz Kine u Belgiju, procijenivši da bi Europska unija mogla uvesti carine na uvoz.

Volvo je u vlasništvu kineskog Geelyja i proizvodi električna vozila u Kini, piše londonski The Times. Budući da je Europska komisija otvorila istragu o mogućim subvencijama koja bi mogla rezultirati carinama, kompanija je počela razmišljati o obustavi prodaje u Europi, izvijestio je londonski list, pozivajući se na izvore u tvrtki.

Prebacivanje proizvodnje modela EX30 i EX90 iz Kine u Belgiju riješila bi problem mogućih carina i skinula s dnevnog reda opciju obustavu prodaje vozila, prenosi Hina. Kompanija bi u Belgiju mogla preseliti i proizvodnju nekih modela namijenjenih britanskom tržištu.

Volvo nije odmah odgovorio na Reutersov upit da komentira izvješće.

Europska komisija otvorila je istragu o mogućim subvencijama kineskih proizvođača električnih vozila početkom listopada, utvrdivši da je njihov udio u europskom tržištu skočio s jedan na osam posto i da bi do iduće godine mogao dosegnuti 15 posto.

“Više izvora naglasilo je da kineske tvrtke (primjerice BYD, Nio i Xpeng) još uvijek izvoze relativno mali broj automobila i da je dvije trećine kineskog uvoza u EU otpada na vozila koje etablirane kompanije iz EU i SAD-a proizvode u Kini”, stoji u izvješću Europskog parlamenta iz listopada prošle godine.

Komisija mora zaključiti istragu u roku od 13 mjeseci. Najkasnije u roku od devet mjeseci od početka istrage mogu uvesti privremene carine.

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari