Tesla povlači 125.000 vozila zbog sustava upozorenja na sigurnosni pojas

Pixabay.com
Tesla Foto: Pixabay.com

Tesla povlači 125.227 vozila u SAD-u zbog kvara u sustavu upozorenja na sigurnosni pojas, objavila je Nacionalna uprava za sigurnost u prometu.

Regulator je rekao da vozila nisu ispunila savezne sigurnosne zahtjeve, budući da se njihovo svjetlo upozorenja za sigurnosni pojas i zvučni signal možda neće aktivirati kako je predviđeno kada vozač nije vezan, prenosi Reuters.

Opoziv se odnosi na određene modele vozila kao što su Model S 2012-2024, Model X 2015-2024, Model 3 2017-2023 i Model Y 2020-2023. Tesla će objaviti bežično ažuriranje softvera kako bi riješio problem, rekla je NHTSA.

Podsjećamo, ovo nije prvo povlačenje s tržišta zbog različitih kvarova.

Tesla je u travnju počeo s povlačenjem 3.878 cybertruckova kako bi popravio papučicu gasa koja bi se mogla olabaviti ili zaglaviti. Takva papučica gasa mogla bi uzrokovati nenamjerno ubrzavanje vozila, povećavajući rizik od sudara.

Isporuke električnog kamioneta cybertruck počele su krajem 2023. u SAD-u, nakon dvogodišnje odgode zbog problema s proizvodnjom i ograničenja u opskrbi baterijama.

Iz Tesle će, objavili su, zamijeniti ili popraviti sklop papučice gasa bez naknade, a vlasnici će biti obaviješteni putem pisama koja će im biti poslana u lipnju.

Podsjetimo, u prvom kvartalu ove godine ta je tvrtka imala već tri povlačenja različitih modela svojih vozila kojih je s tržišta uklonjeno oko 2,4 milijuna.

Također, potkraj prošle godine, norveški regulator za sigurnost prometa pokrenuo je istragu protiv Tesle zbog kvarova ovjesa u električnim automobilima tvrtke koji bi mogli rezultirati povlačenjem.

Agencija je počela ispitivati Teslu još u rujnu 2022. godine te je zatražila od proizvođača automobila da procijeni pritužbe potrošača o lomljenju donjih stražnjih poluga na njegovim vozilima Model S i X.

Istraga Reutersa pokazala je da su kvarovi Teslinih upravljačkih krakova stalni problem u Norveškoj, jednom od najvećih europskih tržišta tvrtke.

30 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari