Aston Martin povećava plaće zaposlenicima

Pixabay.com
Aston Martin, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin priopćio je da će za četiri posto povećati godišnju plaću za više od 2.500 zaposlenika u svojim proizvodnim pogonima i uredima u Velikoj Britaniji u 2024. i 2025. godini.

Proizvodni tehničari u tvrtki također će dobiti povećanje od 1,5 posto u 2025., uz smanjenje radnog tjedna za sat vremena, navodi se.

Svi zaposlenici koji ispunjavaju uvjete također će primiti jednokratnu isplatu od 1.182 eura zbog visokih troškova života, dodao je Aston Martin.

“Nakon dugih pregovora između Unite the Union i Aston Martin Lagonda, članovi Unitea velikom su većinom glasovali za prihvaćanje dvogodišnjeg ugovora o plaćama”, rekao je glasnogovornik Unitea u izjavi.

Nedavno je Aston Martin zaustavio proizvodnju starih modela uoči povećanja proizvodnje novih modela vozila, a nakon povećanja plaća jasno je da u tvrtki dolazi do velikih promjena, prenosi Reuters.

Aston Martin osnovan je 1913. godine i poznat je po svojim luksuznim automobilima, a jedan njegov model posebno se proslavio kroz filmove o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu. Radi se o modelu Aston Martin DB5.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari