Više od godinu dana nakon uvođenja eura u opticaju još 4,44 milijarde kuna

Financije.hr
Hrvatska narodna banka, Zagreb Foto: Financije.hr/Lejla Barić

Od 15. travnja sve aktivnosti zamjene kune u euro obavljat će se na novoj adresi, u Ulici Nikole Jurišića 17 u Zagrebu, priopćila je Hrvatska narodna banka (HNB), iz koje se doznaje da je kod građana još 4,44 milijarde kuna.

Od 1. siječnja do 9. travnja ove godine u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) ukupno je zamijenjeno 22,3 milijuna kuna, a na dan 9. travnja u optjecaju je još uvijek bilo 4,44 milijarde kuna, priopćio je HNB za Hinu.

„Uz osobni dolazak u Hrvatsku narodnu banku postoji i mogućnost dostave gotovog novca na zamjenu putem poštanskih usluga do iznosa od 15.000,00 kuna, i to na osobnu odgovornost. S ciljem izbjegavanja neugodnosti za pošiljatelje, ali i Hrvatsku narodnu banku, za pošiljke upućene iz inozemstva preporučuje se slanje osiguranih pošiljaka u vrijednosnom pismu ili osobni dolazak u sjedište Hrvatske narodne banke“, priopćeno je iz HNB-a.

Radno vrijeme šaltera za zamjenu novca na lokaciji Nikole Jurišića bit će od ponedjeljka do petka, od 8,30 do 15,30 sati, priopćio je HNB.

Podsjetimo, od 1. siječnja 2024. novčanice i kovanice kune mogu se zamijeniti isključivo u HNB-u, a prilikom zamjene nema ograničenja u količini koja se mijenja niti naknade za zamjenu. HNB će trajno mijenjati novčanice kune, dok će se kovanice moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari