Uljanik brodogradnja ide treći put na javnu dražbu

Pixabay.com
Brodogradnja, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Uljanik brodogradnja 1856 treći put ide na javnu dražbu, odlučeno je na Trgovačkome sudu u Pazinu. Nakon što nije uspjela prodaja izravnom pogodbom, pa ni putem međunarodnog natječaja, država se kao većinski vjerovnik, ali i vlasnik Uljanik Brodogradnje 1856, odlučila početkom godine za prodaju putem javnog nadmetanja. No, ni tako ne uspjeva naći novog vlasnika za nekadašnjega brodograđevnoga diva, prenosi HRT, iako se prodaje za četvrtinu početne cijene.

Cijena na trećoj javnoj dražbi bila bi devet milijuna i 700 tisuća eura, a dosadašnje dražbe se nisu održale, jer se nitko na njih nije javio. Sama cijena, pojašnjava za isti izvor Loris Rak, stečajni upravitelj, iz dražbe u dražbu može padati, i teoretski – može na koncu biti i euro.

Uljanik Brodogradnja 1856 niknula je prije četiri godine na temeljima propalog brodogradilišta Uljanik i ponovno upala u probleme. Vlasnik im je tvrtka u stečaju, većinski vjerovnik država. A država već godinu dana snižavanjem cijene nudi ovu tvrtku tržištu.

„Neka se odluče, neka ne prebacuju na Upravu, stečajnog, znamo tko je većinski vjerovnik, znamo tko daje upute, tako da bio bi red da na kraju i kažu što žele“, rekao je Samir Hadžić, direktor Uljanik Brodogradilišta.

Gotovo dvije tisuće bivših radnika Uljanika čeka i svoje zaostale plaće. Snižavanjem cijene prodaje tvrtke vjerovatno je da ih neće dobiti. Sindikalisti su ljuti na mogućnost prenamjene prostora unutar Uljanika.

Iako je češki investitor na proljeće putem izravne pogodbe želio kupiti Uljanik Brodogradilište 1856, država tu kupnju nije odobrila, no i dalje tržištu nudi sve jeftiniji većinski paket Uljanik Brodogradnje 1856. 

4 Odgovora

  1. Sramotno, žalosno i podmuklo odrađeno od strane vladajućih. Vratite ljudima pare koje ste im ostali dužni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari