UGP konferencija: Kad se male tvrtke udruže mogu biti uspješne kao i velike

Financije.hr/Vladana Kovačević
Konferencija Build your business, Foto: Financije.hr/Vladana Kovačević

Investiranje u nekretnine, obnovljive izvore energije, graditeljstvo i radnu snagu bitno je za razvoj poslovanja u Hrvatskoj, poruka je to konferencije pod nazivom Build your business (Izgradi svoj posao) koju je organizirala Udruga Glas poduzetnika.

“Male tvrtke kada su udružene mogu postići velike stvari. Kada su zajedno mogu biti kao veliki”, rekao je u uvodnom govoru dr. sc. Boris Podobnik, člana Nadzornog odbora udruge Glas poduzetnika.

Na početku konferencije govorio je Krešimir Nevistić iz tvrtke Aksijal. Usporedio je građenje na moru i građenje u Zagrebu. Zaključio je da je u Zagrebu lakše naći stručnjake za gradnju i da mnogi nisu spremni obavljati poslove van grada.

Jedna od panelistica na konferenciji je Jelena Ravlić Momčilović, zamjenica direktora Sektora gospodarstva Erste Banke. Ona je sudjelovala u raspravi na panelu pod nazivom Financiranje projekata u građevinskom sektoru.

“Radi se o projektima koji idu ili za prodaju ili za najam. Obično su to startup tvrtke koje su osnovane samo u svrhu provedbe tog projekta. Znači, kupe svoje zemljište, dođu do projekta i zatim se obrate banci za financiranje. Mi to onda strukturiramo ovisno o tome radi li se o dugoročnom kreditu ili kratkoročnom kreditu”, rekla je za Financije.hr

“Imamo neke svoje standardne uvjete kojima pratimo takve projekte. Investitori to obično znaju unaprijed”, dodala je.

Razgovarali smo i s dr. sc. Ivicom Toljanom, predsjednikom Hrvatskog energetskog društva (HED). On je na konferenciji govorio o ulaganjima u obnovljive izvore energije.

“Naglasio bih važnost burze i električne energije kada je riječ o obnovljivim izvorima energije. Za poduzetnike je bitno da zapamte da moraju prvo zatvoriti investiciju, a onda raditi na tržištu i zaraditi”, kazao nam je.

Smatra da je ulaganje u solarnu energiju bitno te da je to prilika i za običnog čovjeka da postane poduzetnik.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari