UBS izdvojio više od 800 milijuna eura za ulagače

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/UBS_AG_building_at_Paradeplatz_6%2C_Z%C3%BCrich%2C_Switzerland_%28Ank_Kumar%2C_Infosys_Limited%29.jpg/2048px-UBS_AG_building_at_Paradeplatz_6%2C_Z%C3%BCrich%2C_Switzerland_%28Ank_Kumar%2C_Infosys_Limited%29.jpg
UBS Banka, Zurich, Švicarska, Foto: Wikimedia Commons/Ank Kumar

UBS će izdvojiti oko 840,33 milijuna eura za otplatu ulagačima u fondove Credit Suissea koji su bili povezani s propalom tvrtkom za financiranje opskrbnog lanca Greensill Capital, to je 90 posto onoga što im se duguje.

Banka nastoji riješiti probleme koje je naslijedila kada je kupila Credit Suisse prošle godine. Među njima je bio gubitak od 1,68 milijardi eura zbog kolapsa fondova za financiranje opskrbnog lanca od 9,33 milijarde dolara povezanih s Greensillom.

Ugovori o financiranju opskrbnog lanca, prikazani kao niskorizični, omogućili su tvrtkama da dobiju gotovinu od banaka i fondova kao što je Greensill Capital za plaćanje dobavljačima.

UBS je rekao da su Credit Suisse Supply Chain Finance Funds dali ponudu za otkup udjela u fondu od investitora.

“Ulagači u fondove koji odluče prihvatiti ponudu dobit će iznos od 90 posto neto vrijednosti imovine utvrđene 25. veljače 2021., umanjeno za sve isplate koje su dobili od tada, putem novoosnovanih podfondova”, dodao je UBS.

Credit Suisse je već vratio dio sredstava, iako su oko 2,33 milijarde eura nepodmirene, prenosi Reuters.

Iznos koji banka planira dati ulagačima bit će izdvojen iz 3.73 milijarde eura koje je ostavila za potencijalne parnice i regulatorne troškove kada je preuzela Credit Suisse. Iz UBS-a su priopćili da zbog toga ne očekuju da će ova ponuda imati značajan učinak na njihove financijske rezultate.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari