UBS i švicarske jedinice Credit Suisse mogle bi se spojiti do 1. srpnja, otpuštanja radnika se nastavljaju

Pixabay.com
UBS Franfurt, Foto: Pixabay.com

Spajanje švicarskih jedinica UBS-a i Credit Suisse mogao bi biti dovršen već 1. srpnja, rekala je viša izvršna direktorica UBS-a, Sabine Keller-Busse.

UBS, koji je kupio bivšeg konkurenta Credit Suisse prošle godine nakon kolapsa banke, prethodno je nagovijestio da će se dvije jedinice spojiti tijekom trećeg kvartala ove godine.

Sabine Keller-Busse, predsjednica UBS-a u Švicarskoj, izjavila je u intervjuu za novine Neue Zuercher Zeitung da plan spajanja napreduje jako dobro.

Spajanje bi moglo biti obavljeno do 1. srpnja. Klijenti će početi prelaziti na UBS-ove IT sustave tijekom 2025. godine”, rekla je Keller-Busse. Ponovila je i da će zbog sveukupnog spajanja biti otpušteno 3.000 radnika u Švicarskoj.

Sabine Keller-Busse se također smatra i jednim od potencijalnih kandidata koji bi mogli naslijediti glavnog direktora UBS-a Sergia Ermottija, za kojeg se očekuje da će odstupiti u sljedeće tri godine.

“Imam jedan od najzanimljivijih poslova u bankarskoj industriji. Na to sam koncentriran, kao i uvijek. Sva ova nagađanja su mi nebitna”, rekla je Keller-Busse komentirajući ovu mogućnost.

Spajanje matičnih kompanija UBS-a i Credit Suisse sklopljeno je krajem prošlog mjeseca, prenosi Reuters. Zasebno, UBS je u priopćenju rekao da je 7. lipnja dovršio prijelaz na jednu američku posredničku holding tvrtku, kao što je i planirano.

UBS-ovo preuzimanje Credit Suisse ostavilo je Švicarskoj jednu globalnu banku, čija je bilanca otprilike dvostruko veća od godišnje gospodarske proizvodnje zemlje.

7 Odgovora

    1. Vodim nekoliko nadzornih odbora, jednu svoju firmu, sudjelujem u poslovanju jednog našeg poznatog obrta i kuham doma!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari