Uber-SeekandHitu Zlatna bilanca za najbolji kreditni rejting

Foto: Pixabay.com

Fina je u utorak navečer dodijelila Zlatnu bilancu najboljim hrvatskim tvrtkama, a sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema kreditnom rejtingu u 2022. godini je tehnološka tvrtka Uber, široj javnosti poznatija i kao SeekandHit.

Hina navodi kako su Zlatne bilance najuspješnijim poduzetnicima uručene po petnaesti puta, a dodijeljeno je ukupno 17 nagrada – 11 Zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima i šest za posebne kategorije, kao i jedno priznanje za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja.

Ove godine je analizirano više od 142.000 poslovnih subjekata, pri čemu ih je u konkurenciju za nagrade ušlo 4.381.

Nagrade se dodjeljuju prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija – prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Pritom, ukupni pobjednik ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima (usklađeno s Basel III smjernicama i MSFI 9 računovodstvenim standardom).

Tvrtka Uber d.o.o. sa sjedištem u Vinišću u Splitsko-dalmatinskoj županiji ujedno je i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji informacije i komunikacije.

Najuspješniji dugovječni poduzetnik je Fero-Term iz Donjeg Stupnika, najuspješniji novi poduzetnik IT tvrtka Porsche Digital Croatia, a najveći privatni poduzetnik po ukupnom prihodu je Prvo plinarsko društvo. Nagrada za najuspješniju banku otišla je Zagrebačkoj banci, dok je najbrže rastuća tvrtka Q koja djeluje na području IT-a.

Kada je riječ o Zlatnim bilancama dodijeljenima za pojedine djelatnosti, u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu pripala je Ilić – Šumarstvu iz Vrbanje, a u rudarstvu i vađenju Kamingu iz Ljubeščice.

Nadalje, u djelatnosti prerađivačke industrije Zlatnu bilancu je dobila tvrtka INsig2, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji tvrtka Termo servis, a u kategoriji opskrbe vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša tvrtka Brković iz Svete Nedelje.

Tvrtka Lindner najbolja je u djelatnosti građevinarstva, a Textile House trgovine u trgovini na veliko i malo.

Zračna luka Zadar dobitnica je Zlatne bilance u kategoriji prijevoz i skladištenje, rovinjska Valalta u pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane, to jest ugostiteljstvu i turizmu, a splitski Adria Docks u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima.

Priznanje za izvrsnost u kontinuitetu poslovanja dobila su riječka Jadranska vrata.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari