CompanyWall donosi najnovije rezultate poslovanja hrvatskih tvrtki

Foto: Financije.hr

Prema posljednjim podacima koje je objavila državna Financijska agencija FINA, prema dosad predanim izvješćima, hrvatsko je gospodarstvo u 2022. godini ostvarilo 54.712.964.108,29 eura prihoda i 51.739.585.904,08 eura rashoda, dosegnuvši 2.257.797.334,28 eura ukupne dobiti.

Prihodi su porasli za 20 posto, ali je dobit smanjena za čak 17 posto u odnosu na 2021. godinu, što se može objasniti reinvestiranjem dijela zarađenih sredstava u razvoj, potrebnu opremu ili dugotrajnu imovinu, ali i kao rezultat značajnog skoka u cijenama, što se ovaj put više odrazilo na rashodovnu stranu.

Razlog smanjenja profitabilnosti u pojedinim sektorima može se tražiti i u povećanju izdataka za plaće radnika, posebice tamo gdje vlada njihov deficit, primjerice u ugostiteljskom sektoru.

Tijekom prošle godine u Republici Hrvatskoj s radom je započelo osam tisuća novih tvrtki koje su do sada predale izvješće, što je doprinijelo ukupnim prihodima od oko 478 milijuna eura.

FINA je do sada obradila oko 90.000 financijskih izvještaja tvrtki za 2022. godinu, koje već danas možete pronaći na portalu regionalne bonitetne kuće CompanyWall.

Izvor: Financije.hr

Budite među prvima koji će steći precizan uvid u razloge uspona ili pada poslovanja dotičnih tvrtki. Prava informacija zlata vrijedi, pogotovo ako je imate priliku dobiti prije Vaše konkurencije na tržištu!

Pristup portalu CompanyWall omogućuje dostupnost provjerenim poslovnim podacima, kako zadnjim tako i proteklim godinama, uz mogućnost izrade komparativnih analiza pojedinih tvrtki, ali i cjelokupnog gospodarstva. Provjerite rezultate potencijalnih poslovnih partnera ili izravne konkurencije na tržištu uz CompanyWall Business Assistant. Ponekad ni financijska izvješća ne daju pravu sliku poslovanja tvrtke, pa možete provjeriti i druge relevantne podatke. CompanyWall jednostavno i brzo prikazuje blokirane račune, porezne dugove, isplaćuje li tvrtka plaće svojim radnicima i slično.

Osim toga, transparentna i precizna kategorizacija tvrtki prema njihovoj bonitetu, temeljena na objektivnoj matematičkoj formuli i postignutim rezultatima, može dodatno usmjeriti sve korisnike prema odabiru prave poslovne strategije.

Kada je riječ o posljednjim podacima iz ostalih zemalja regije, portal CompanyWall.hr prvi je objavio financijske izvještaje za 2022. godinu svih tvrtki s područja Republike Hrvatske, dok CompanyWall.ba, CompanyWall.rs, CompanyWall.si i CompanyWall.me portali također imaju već prikazane podatke obrađenih izvještaja tvrtka iz tih zemalja.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari