U Londonu i Varšavi predstavljena turistička ponuda Slavonije i Baranje

Pixabay.com
Turizam, ilustracija Foto: Pixabay.com

Turistička ponuda Slavonije i Baranje tijekom studenog predstavljena je na dva važna međunarodna turistička sajma World Travel Market London i TT Warsaw – Travel and Tourism Trade Fair, izvijestili su u petak iz osječko-baranjske Turističke zajednice.

Sajam “World Travel Market” (WTM), jedan od najvažnijih svjetskih sajmova industrije turizma i putovanja, održao se od 6. do 8. studenog u Londonu, a turistička ponuda Osječko-baranjske županije te Slavonije i Baranje predstavljena je u sklopu zajedničkog štanda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) pod nazivom “Croatian Danube Region”, priopćila je županijska Turistička zajednica.

Dodaju kako se Dunav pokazao kao odličan razlikovni pojam u odnosu na percepciju Hrvatske kao dominantno morske destinacije te da su u sklopu sajma održani sastanci s turističkim agencijama i novinarima, koji su iskazali interes za posjet Slavoniji i Baranji, prenosi Hina.

Promocija destinacije važna je na ovom svjetskom sajmu i zbog prometne povezanosti tržišta kroz avio-liniju Osijek-London, koja je nastala kao rezultat suradnje s irskom niskotarifnom avio-kompanijom “Ryanair”, navode u Turističkoj zajednici.

Turistička ponuda toga područja predstavljena je i na poljskom tržištu kroz nastup na međunarodnom turističkom sajmu “TT Warsaw -Travel and Tourism Trade Fair”, od 23. do 25. studenog u Varšavi. S obzirom na to da je broj gostiju iz Poljske od 2021. godine u intenzivnom rastu, u osječko-baranjskoj Turističkoj zajednici to smatraju važnim korakom u promociji destinacije na velikom tržištu ove zemlje.

Za vrijeme sajma održani su sastanci s Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj i mogućim suradnicima u promociji destinacije. Organiziran je također sastanak svih turističkih predstavnika iz Hrvatske u Veleposlanstvu RH s veleposlanikom Tomislavom Vidoševićem, na temu buduće suradnje različitih dionika dviju zemalja. Nastupi na sajmovima organizirani su u suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i osječkom Turističkom zajednicom.

Osječko-baranjska županija krajem studenog 2023. godine bilježi rast od 13 posto u dolascima i noćenjima, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su zabilježeni rekordni turistički rezultati.

Omjer domaćih i stranih gostiju se skoro izjednačio, uz minimalnu prednost od 2,5 posto u noćenjima domaćih gostiju, ističu u osječko-baranjskoj Turističkoj zajednici.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari