U Brodogradilištu 3. maj porinuta Novogradnja 735 – ponton namijenjen Doku 11 Brodogradilišta Viktor Lenac

porinuće, foto: PR

U ponedjeljak je tvrtka izvijestila Zagrebačku burzu (ZSE) o porinuću prvog od dva ugovorena pontona koje 3. maj gradi, a dug je 78 metara, širok 24, a visok 8 metara.

Porinuću novogradnje 735 prisustvovao potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina,  gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor Brodogradilišta 3. maj Edi Kučan, predsjednica Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac Sandra Uzelac i drugi brojni drugi uzvanici.

Ministar Butković naglasio je važnost ovog porinuća i čestitao svim uključenima u proces izgradnje, složivši se sa županom Komadinom da je rijedak slučaj da dva brodogradilišta u istom gradu surađuju na jednom projektu.

„Ovo nije samo veliki događaj za 3. maj,  ovo je veliki događaj za Rijeku i Hrvatsku jer industrija je to koja je prošla uspone i padove kroz svoju prošlost, ali je pokazala žilavost i otpornost i to je nešto na što možemo biti ponosni.”

Župan Komadina u svom je obraćanju izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost suradnje dvaju brodogradilišta.

„Drago mi je biti u brodogradilištu gdje sam započeo svoj radni vijek da prisustvujem, po ne znam koji put, porinuću naših brodova i proizvoda 3. maja jer ovo je dokaz da se može. Vrlo je važno da je domaći naručitelj naručio kod domaćeg brodograditelja, to je nešto novo, ne tako davno viđeno u Republici Hrvatskoj.“, izjavio je župan nadodavši kako je 3. maj simbol i Rijeke i brodogradnje u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Filipović gleda pozitivno na razvoj brodogradilišta. „Brodogradilište 3. maj utkano je u identitet ovoga grada, dokazalo je svoju kvalitetu i siguran sam da ima svoju budućnost u Rijeci.“

Direktor brodogradilišta Kučan zahvalio se županu na kontinuiranoj potpori, dok je predsjednica uprave Uzelac istaknula snažnu sinergiju dvaju brodogradilišta.

3. MAJ Brodogradilište d. d.

Liburnijska 3, 51000, Rijeka, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
41.580.657,77 (2022.)
Broj zaposlenih:
744 (2022.)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari