Ostavke u Nadzornom odboru Dalekovoda, izašao i Pavao Vujnovac

Pixabay.com
Dalekovod, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Iz tvrtke Dalekovod obavijestili su HANFA-u kako su predsjednik i članovi Nadzornog odbora dali ostavke.

„Društvo Dalekovod d.d. ovim putem objavljuje da je 6. lipnja 2024. zaprimilo ostavke zamjenika predsjednika Nadzornog odbora g. Josipa Jurčevića, te članova Nadzornog odbora g. Pavla Vujnovca i g. Damira Spudića. Ostavke stupaju na snagu s danom imenovanja novih članova Nadzornog odbora Društva.“, poručeno je iz tvrtke.

Podsjetimo, još prošle godine objavljivale su se informacije kako Vujnovčevi ljudi izlaze iz vlasništva Dalekovoda.

Construction Line i Končar postali su većinski vlasnici Dalekovoda kroz dokapitalizaciju koja je provedena 2021. godine. 

Iza malteške kompanije Construction Line stoji Josip Jurčević, poznat javnosti kao poslovni partner Pavla Vujnovca, posebno u sektoru nekretnina. Direktor tvrtke je Damir Spudić, koji također zauzima visoke pozicije unutar Vujnovčevog poslovnog sustava.

Končar elektroindustrija je prošle godine objavila da je njihova tvrtka Končar Ulaganja zaprimila ponudu za otkup 49 posto udjela u tvrtki Napredna energetska rješenja d.o.o. Radi se o tvrtki u kojoj su Končar Ulaganja i Construction line bili suosnivači, a ona drži više od tri četvrtine dionica Dalekovoda.

Končar u svojoj objavi na Zagrebačkoj burzi je naveo i da su ponudu prihvatili jer je to u skladu s njihovom strategijom okrupnjavanja vlasništva te postizanja kontrole – u cilju potpune integracije Dalekovod Grupe u Grupu Končar.

Neposredno nakon obavijesti o ostavkama u Nadzornom odboru Dalekovoda grupacija Končar uputila je obavijest ZSE kako je zaključen postupak preuzimanja preostalih vlasničkih udjela u društvu
Napredna energetska rješenja d.o.o. („Društvo“) od strane društva KONČAR – Ulaganja d.o.o. koje
je u 100 postotnom vlasništvu društva KONČAR d.d.

Preuzimanjem preostalih vlasničkih udjela u društvu Napredna energetska rješenja d.o.o., društvo
KONČAR – Ulaganja d.o.o. postalo je jedini vlasnik Društva koje drži 75,16 posto vlasništva u društvu
DALEKOVOD d.d., matičnom društvu DALEKOVOD Grupe.
“, poručeno je iz korporacije.

Pavao Vujnovac, foto: Hina/ Dario Grzelj/arhiv

Niz novih poslova diljem Europe

Neto gubitak Dalekovod Grupe iznosio je u 2023. godini 3,8 milijuna eura, dok su poslovni prihodi iznosili 168 milijuna eura i veći su za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavljeno je u financijskom izvješću ove tvrtke. U 2022. ostvarili su neto dobit od 745 tisuća eura. 

Dalekovod grupa, je sa zadnjim danom 2023. imala “Knjigu ugovora” u iznosu većem od 281 milijuna eura. 

Ove godine također su sklopljeni mnogi novi poslovi u stranim državama, poput Švedske (40 mil.eura), Albanije (13 mil.eura), Slovenije (14,5 mil.eura), Norveške (14 mil.eura)…

Dalekovod d.d. je tvrtka koja pruža usluge inženjeringa, proizvodnje i izgradnje, specijalizirana za izvođenje ugovora po sistemu “ključ u ruke” u područjima elektroenergetskih objekata, posebice dalekovoda od 0,4 do 1000 kV, transformatorskih stanica svih tipova, zračnih, podzemnih i podvodnih kabela, telekomunikacijskih objekata, svih vrsta mreža i antena, izrade i ugradnje svih metalnih dijelova za prometnice, cestovnu rasvjetu, zaštitne ograde i signalizaciju u prometu, rasvjete tunela te elektrifikacije željezničkih pruga i tramvaja u gradovima.

Grupaciju čine Dalekovod d.d., Dalekovod Projekt, Dalekovod MK, Dalekovod OSO te podružnice u svijetu.

Dalekovod, d.d.

Ulica Marijana Čavića 4, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
124.558.368,38 (2023.)
Broj zaposlenih:
649 (2023.)

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari