Dalekovodova ponuda odabrana u Norveškoj

pixabay.com
Dalekovod, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Dalekovod je obavijestio Zagrebačku burzu kako je dobio veliki posao na kojem bi trebao raditi četiri godine te kako je vrijednost projekta veća od 14 milijuna eura.

„Statnett, norveška nacionalna kompanija za prijenos električne energije, nakon evaluacijskog procesa, poslala je obavijest da je Dalekovod d.d. odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda na dionici Vik – Sogndal, u neposrednoj blizini projekta izgradnje dalekovoda 420 kV Aurland-Sogndal na kojem se trenutno izvode radovi.“, navedeno je u priopćenju burzi.

Realizacija projekta vrijednog više od 14 milijuna eura uključuje demontažu postojećeg 300 kV dalekovoda i izgradnju novog 420 kV dalekovoda duljine 12,5 kilometara i planirana je od ljeta 2024. do sredine 2028. godine.

Podsjetimo, Dalekovod d.d. pruža usluge inženjeringa, proizvodnje i izgradnje. Tvrtka je specijalizirana za izvođenje elektroenergetskih objekata, postoji 65 godina, a poslovala je u više od 80 zemalja diljem svijeta.

Grupaciju čine Dalekovod d.d., Dalekovod Projekt, Dalekovod MK, Dalekovod OSO te podružnice u svijetu.

Dalekovod, d.d.

Ulica Marijana Čavića 4, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
102.180.480,85 (2022.)
Broj zaposlenih:
732 (2022.)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari