Tesla će na Nvidijine čipove potrošiti tri do četiri milijarde dolara

Nvidia, Foto: Jordan Harrison/Pexels

Tesla će ove godine vjerojatno potrošiti između tri i četiri milijarde dolara na kupnju hardvera tvrtke za čipove Nvidia, rekao je CEO Elon Musk u objavi na X u utorak.

Također je najavio da će od 10 milijardi dolara kapitalnih izdataka povezanih s umjetnom inteligencijom ove godine, otprilike polovica iznosa otići na internu potrošnju.

CNBC je ovih dana objavio i kako je Musk mailom zatražio od Nvidiju da daje prednost isporukama AI procesora njegovim tvrtkama X i xAI u odnosu na matičnu kompaniju Teslu i njihovu proizvodnju električnih vozila.

Naime, Muskova ambicija je postati tržišni lider na području umjetne inteligencije i robotike.

Ove informacije stižu uoči ključnog glasovanja dioničara o njegovom paketu plaća u Tesli. Naime, sudu u Delawareu u siječnju je poništio paket plaća zbog čega Elon Musk još uvijek nije primio svojih nevjerojatnih 56 milijardi dolara mjesečne naknade.

O tom paketu, koji uključuje i različite dividende i tranše, dioničari tvrtke ponovno će glasati, čime bi procjena suda, koja je isti ocijenila kao “nepošten”, bila suspendirana.

Iz Tesle su u travnju ponovili svoju procjenu kapitalnih izdataka od više od 10 milijardi dolara u 2023. i istaknuli da očekuju kako će kapitalni ulozi biti između osam i 10 milijardi dolara u svakoj od sljedećih godina.

12 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari